BLACK BRIDGE 2011

            Závod na "kolečkách"



V sobotu 28. května v 11 hodin odstartoval 2. ročník Závodu na „kolečkách“ od restaurace Léta Páně v Zámeckém parku v Dolních Počernicích a pokračoval směrem na Černý Most a zpět, délka tratí byla podle kategorie závodících 2-5 km. Dětské kategorie závodníků na odrážečkách, tříkolkách a koloběžkách měly tratě vedeny Zámeckým parkem dlouhé od 200 do 500 metrů. Pořadatelem akce bylo OKOLO o.s. za podpory MČ Praha - Dolní Počernice, MČ Praha 14, Metropolitní univerzity Praha jako hlavního partnera, D.A.S. pojišťovny právní ochrany, DMA Praha a dalších partnerů.

Celkový počet závodníků se blížil stovce, novinkou v letošním ročníku závodu byla kategorie F. Amatér – mechanický vozík k vyzkoušení na 500 metrů, která se ukázala jako velice chytrý tah organizátorů z občanského sdružení OKOLO, neboť to byla nejpočetněji obsazená kategorie závodníků, kde si všichni zdraví mohli na vlastní kůži na chvilku vyzkoušet, jaké to je být vozíčkář.

Doprovodným programem byl pétanque, lukostřelba, kroket a paintball. Kolem 14h. se přistoupilo k vyhlašování vítězů jednotlivých kategorií závodu a her, pro které byly připraveny diplomy /55 ks/, poháry a věcné ceny. Výroční cenu, která je určena jedinci za přínos v rozvoji osobnosti osob se zdravotním postižením zcela zaslouženě získala předsedkyně o.s. PROSAZ paní Iveta Pešková. Následovala tombola s překvapivými cenami a dalo by se lépe říci s nekonečným počtem cen, neboť každé startovní číslo bylo slosováno! Závod a doprovodný program bravurně moderoval PEPÉ ŠEDIVÝ, vyvrcholením celé akce bylo divadelní představení divadla D.S. MONDE v malém divadelním sálu.

© 2024 os.Okolo, vyrobilo webdesign studio Nandu